Денисова: Методи уряду не вирішать проблему дефіциту Пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денисова: Методи уряду не вирішать проблему дефіциту Пенсійного фонду

Казна та Політика
844
Пенсійна реформа, проведена нинішнім урядом, не скоротить дефіцит бюджету Пенсійного фонду, - вважає екс-міністр праці та соціальної політики України в уряді Юлії Тимошенко Людмила Денисова.
"Ті методи, які сьогодні планує уряд, і якщо їх підтримає парламент, не розв'яжуть проблеми дефіциту Пенсійного фонду. На сьогодні дефіцит, за нашими підрахунками, становить 70 млрд", - заявила вона на конференції в Києві, передає кореспондент FINANCE.UA.
Денисова вважає, що норми, розроблені Кабінетом міністрів можуть негативно відбитися на пенсіонерах і призведуть до зменшення пенсії.
У проекті закону чітко написано, що якщо жінка до цього працювала, їй необхідний би був для призначення мінімальної пенсії стаж роботи 20 років, то тепер їй потрібно 30 років, чоловікові раніше необхідно було б 25 років, а тепер - 35 років. Таке збільшення страхового стажу призведе до зменшення пенсії рівно на 10%", - відзначила вона.
"Тому все це лише заходу демонстрації Міжнародному валютному фонду, що в країні відбувається якась пенсійна реформа, але насправді це не реформа",- переконана Денисова
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас