Апеляцію "Нафтогазу" до шведського суду підготує юркомпанія, яка захищала його у справі RUE в Стокгольмському арбітражі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляцію "Нафтогазу" до шведського суду підготує юркомпанія, яка захищала його у справі RUE в Стокгольмському арбітражі

Енергетика
306
Підготовкою і подачею апеляційної скарги Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" до Апеляційного суду округу Свеа в Стокгольмі (Svea Court of Appeal) займатиметься компанія White&Case LLP (Франція), говориться в повідомленні, опублікованому на веб-порталі "Державні закупівлі".
У прес-службі "Нафтогазу України" відмовилися прокоментувати, за якою саме справою НАК має намір звернутися до Апеляційного суду округу Свеа.
Раніше перший віце-прем'єр міністр України Андрій Клюєв повідомив, що уряд розгляне можливість оскарження рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким "Нафтогаз" повинен виплатити RosUkrEnergo AG (Швейцарія) $197 млн у рамках спірних питань між компаніями в 2008 році. Згідно зі шведським законодавством, це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді округу Свеа.
Хоча договір НАК з юркомпанією підписаний 13 січня, в повідомленні зазначено, що послуги White&Case LLP надаються в грудні 2010 року - лютому 2011 року. Вартість послуг - 1,75 млн грн.
За даними інтернет-видання "Українська правда", раніше White&Case LLP представляла інтереси "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражному трибуналі у справі про повернення 11 млрд куб. м газу RosUkrEnergo.
Як повідомлялося, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня 2010 зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути 11 млрд куб. м газу компанії RosUkrEnergo, а також передати їй 1,1 млрд куб. м в якості компенсації, повідомила компанія Centragas, яка є акціонером газотрейдера.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас