Лукашенко вступив на посаду Президента Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вступив на посаду Президента Білорусі

Казна та Політика
323
У Мінську відбулася церемонія інавгурації президента Білорусі Олександра Лукашенка. Білоруський лідер вже вимовив слова присяги, поклавши праву руку на Конституцію республіки, повідомляють білоруські ЗМІ, пише РБК.
"Вступаючи на посаду Президента Республіки Білорусь, урочисто присягаюся вірно служити народу Республіки Білорусь, поважати й охороняти права і свободи людини і громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Республіки Білорусь, свято і сумлінно виконувати покладені на мене високі обов'язки", - заявив Лукашенко.
Після цього голова Центрвиборчкому Білорусі Лідія Єрмошина вручила новообраному главі держави посвідчення президента країни. Церемонія вступу президента на посаду відбулась в Палаці Республіки.
Зазначимо, що Лукашенко очолює Білорусь вже більше 16 років - з 20 липня 1994 р. Сьогодні, 21 січня 2011 р., він вчетверте посів пост глави держави.
Лідери європейських країн та офіційні представники країн Євросоюзу не були присутні на урочистій церемонії вступу Лукашенка на найвищий пост.
Президентські вибори відбулись в Білорусі 19 грудня 2010 і закінчилися переконливою перемогою Лукашенко. За даними Центрвиборчкому, за нього віддали свої голоси 79,65% виборців, тоді коли ніхто з дев'яти інших претендентів на пост не зміг подолати поріг в 2,43% голосів.
Тим часом підсумки виборчої кампанії були зустрінуті найжорсткішими оцінками західних експертів. Проти Білорусі будуть здійснені санкції, заявили члени Європарламенту. Очікується, що ряд білоруських чиновників піддадуться візовим і економічних санкцій. Крім того, Мінськ може залишитися без права проведення 78-го чемпіонату світу з хокею на льоду в 2014 р.
Під час придушення виступів опозиції після закінчення виборів 19 і 20 грудня 2010 правоохоронні органи затримали близько 600 чоловік, включно з кандидатами на пост президента. Всі вони зазнали адміністративного арешту терміном від п'яти до 15 діб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас