КМДА: Об’єкти стратегічного значення не можуть бути приватизовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Об’єкти стратегічного значення не можуть бути приватизовані

Казна та Політика
414
Київська міська державна адміністрація підготувала та передала на розгляд депутатів Постійної комісії Київради з питань власності проект Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 роки. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба КМДА.
"Ми пропонуємо виставити на продаж ті об’єкти, про які є достовірні відомості, що вони не були приватизовані раніше, там не перебувають установи й організації, які забезпечують життєдіяльність міста, вони не використовуються медичними установами чи органами громадського правопорядку", – підкреслив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.
Серед основних пріоритетів Програми він назвав: збільшення надходжень до бюджету Києва від приватизації, підвищення конкурентоздатності та прозорості процедур відчуження майна, продаж дрібних та малоліквідних пакетів акцій, збиткових та малоприбуткових підприємств, об’єктів незавершеного будівництва, а також залучення покупців, які зацікавлені у довгостроковому розвитку підприємств.
Суттєвою рисою Програми є продаж об’єктів приватизації переважно шляхом проведення аукціонів, що дозволить значно збільшити надходження коштів до міського бюджету. Передбачається конкурсний відбір осіб, яких буде уповноважено на проведення аукціонів з продажу комунального майна.
Проект Програми включає три списки: по-перше, перелік об'єктів нерухомості, що підлягають приватизації; по-друге, перелік господарських товариств, пакети акцій та частки яких належать територіальній громаді Києва і підлягають продажу. І, по-третє, на затвердження депутатів окремо пропонується перелік господарських товариств, що не підлягають приватизації. Серед них такі важливі для функціонування столиці підприємства, як АТ "Компанія Київенергохолдинг", ВАТ ХК "Київміськбуд", ВАТ "АК "Київводоканал", ВАТ "Київгаз", ВАТ "Хліб Києва" тощо.
"У нас є чітке розуміння, що об’єкти, які мають для міста стратегічне значення, не можуть бути приватизовані", – підкреслив Олександр Пузанов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас