Нафта зросла в п'ятницю до 89,7 дол. за барель після падіння на 2% у четвер, завершує тиждень спадом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта зросла в п'ятницю до 89,7 дол. за барель після падіння на 2% у четвер, завершує тиждень спадом

Енергетика
75
Ціна нафти в п'ятницю вранці піднялася до $89,75 за барель після падіння більш ніж на 2% напередодні, але все ще може завершити цей тиждень зниженням на побоюваннях ослаблення попиту на паливо з боку КНР, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування березневих ф'ючерсних контрактів на WTI на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) становили $89,75 за барель, що на $0,16 (0,18%) вище рівня на закриття попередньої сесії.
За підсумками торгів у четвер цей контракт подешевшав на $2.22 (2,2%) - до $89,59 за барель - мінімуму з 7 січня. Торги лютневими ф'ючерсами завершилися в четвер на рівні $88,86 за барель.
З початку тижня вартість нафти скоротилася приблизно на 2%.
Негативний вплив на ринок зробила новина про несподівано високі темпи зростання китайської економіки в четвертому кварталі, що може підштовхнути уряд країни до прийняття подальших заходів з охолодження економічного зростання, в результаті чого може постраждати попит на паливо.
"На ринку говорять, що макроекономічні дані щодо Китаю були такими сильними, що змушують інвесторів боятися нового посилення кредитно-грошової політики в країні, - відзначає аналітик National Australia Bank Бен Уестмор. - Дані Міненерго США про запаси, особливо якщо врахувати, що вони з'явилися, коли є певна стурбованість щодо поставок і зайвих резервів, також могли зіграти свою роль".
Споживчі ціни в Китаї зросли в 2010 році на 3,3%. Уряд прогнозував, що зростання споживчих цін за рік складе 3%.
Збільшення ВВП Китаю в порівнянних цінах досягло 10,3% за підсумками 2010 року, при цьому в кінці року зростання прискорилося в порівнянні з третім кварталом і виявилося вищим за очікування ринку.
Офіційна доповідь міністерства енергетики США про стан паливного ринку країни, опублікована у четвер, показала, що запаси нафти в США зросли на 2,62 млн барелів, тоді як аналітики очікували скорочення резервів на 500 тис. барелів.
Ціна нафти марки Brent з поставкою в березні опустилася за підсумками торгів у четвер на $1,58 (1,61%) - до $96,58 за барель. Вранці в п'ятницю цей ф'ючерс торгується на позначці $96,75, що на $0,15 (0,16%) вище підсумкового котирування попередніх торгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас