Німеччина продовжує виступати проти Румунії та Болгарії до Шенгену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина продовжує виступати проти Румунії та Болгарії до Шенгену

Казна та Політика
211
Німеччина продовжить виступати проти приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони до тих пір, поки обидві країни не розвіють занепокоєнь про зростання корупції.
Як передає AFP, про це заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мазьєр на неформальному засіданні міністрів ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ в угорському Годоло.
Він зазначив, що обидві країни доклали значних зусиль для досягнення відповідності технічним стандартам Шенгенської зони.
"Разом з тим, є недоліки і критика щодо судової системи та корупції", - сказав міністр.
"Ми вважаємо важливим пов'язати ці дві теми: технічні аспекти і політичні аспекти, і ухвалити рішення на їх основі", - додав Т. де Мазьєр.
Румунія активно критикує позицію, висловлену в кінці грудня Францією і Німеччиною, щодо необхідності враховувати результати в сфері боротьби з корупцією та покращення судової системи при ухвалі рішення про приєднання Румунії та Болгарії до Шенгену.
19 січня міністр закордонних справ Румунії Теодор Баконші заявив про намір добитися рішення про вступ до Шенгену до кінця червня цього року.
Шенгенська угода - міжнародний договір, який ліквідує контроль на внутрішніх кордонах країн Європейського Союзу. Свобода пересування поширюється на громадян країн-членів ЄС і всіх осіб, які перетинають внутрішні кордони на території, де діє цей договір. До складу країн-учасниць Шенгенського договору зараз входить 22 країни-члена ЄС: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія , Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція, Естонія. До Шенгенської зони також належать Ісландія, Норвегія і Швейцарія.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас