Лукашенко санкцій не боїться: ми це вже проходили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко санкцій не боїться: ми це вже проходили

Казна та Політика
320
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що Польща і Німеччина розробляли і фінансували сценарій його повалення.
Як повідомили УНІАН у прес-службі білоруського Президента. Про це Лукашенко заявив сьогодні на нараді з деяких внутрішньополітичних питань.
"Звичайно ж, ми не збираємося ховати проблеми, які, можливо, можуть виникнути у зв'язку з подіями ночі 19 грудня. Але ніхто з тих, хто в курсі цих подій, не сумнівається в тому, що проти нашої держави була організована змова. Спонсорували її іноземні спецслужби, а роль виконавців відвели місцевим відщепенцям і шахраям від політики", - сказав Лукашенко.
Президент Білорусі звернув увагу на те, як зараз "люто атакують Білорусь німці і поляки". "Все дуже просто. Я вимушений сьогодні сказати про те, що всі програми й величезна частина грошей ішли з Німеччини та Польщі або через Німеччину та Польщу. Там же і писалися програми повалення конституційного ладу. І це не вигадка спецслужб. Це свідчення тих, хто це організовував", - заявив він.
"Нам загрожують санкціями (ми це вже чули і переживали свого часу, тому не буду детально зупинятися): чи то блокаду оголосити, чи то ще щось ізолювати. Ще раз підкреслюю: ми це вже проходили. Якщо Європа, Америка і ще дехто хочуть наступити вдруге на ті самі граблі, Господь їм в дорогу", - відзначив Лукашенко.
Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2010 року в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг чинний Президент Олександр Лукашенко з підтримкою близько 80% голосів виборців.
Увечері 19 грудня міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши близько 1000 чоловік, у тому числі 7 з 9 альтернативних кандидатів у Президенти. Наразі четверо екс-кандидатів, як і раніше знаходяться в слідчому ізоляторі Комітету державної безпеки Білорусі.
Польща з 1 січня 2011 року ввела для громадян Білорусі безкоштовні національні візи і одночасно заборонила в'їзд на свою територію особам, причетним до політичних репресій проти екс-кандидатів у президенти Білорусі та учасників мітингу, який відбувся в Мінську 19 грудня 2010 року, в день президентських виборів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас