КРУ виявило порушень на 1,8 млрд грн за результатами перевірки "Макіїввугілля" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило порушень на 1,8 млрд грн за результатами перевірки "Макіїввугілля"

Енергетика
928
Результати перевірки "Макіїввугілля" показали порушення фінансової та бюджетної дисципліни на 1 млрд 823,5 млн грн. Про це видання "Дзеркало тижня" повідомили в Контрольно-ревізійному управлінні.
"Результати проведеного контрольного заходу вкотре показали недоліки у веденні бухгалтерського обліку, грубі порушення фінансової та бюджетної дисципліни в цілому на 1 млрд 823,5 млн грн", - повідомили видання в КРУ.
Зокрема, встановлені операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат в цілому на 317,5 млн грн, з них:
- Нецільове використання бюджетних коштів - 7,3 млн грн;
- зайво отримано бюджетних коштів - 110,2 млн грн;
- недостачі матеріальних цінностей - 3,8 млн грн;
- знищень (псування) матеріальних цінностей - 173 млн грн;
- операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат, загалом на 374,8 млн грн, з них оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення тендерних процедур - 373,8 млн грн;
- недоотримання фінансових ресурсів на 48,2 млн грн, інші порушення фінансової дисципліни на 1 млрд 71,5 млн грн, з них отримання ДП "Макіїввугілля" доходів від реалізації продукції без наявності ліцензії на видобуток корисних копалин з родовищ, що мають загальнодержавне значення, - 1 млрд 45,3 млн грн.
Внаслідок виявлених порушень завдано збитків державному бюджету на 117,5 млн грн, ДП "Макіїввугілля" - 312 млн грн, працівникам ДП "Макіїввугілля" - 46,1 млн грн.
Нагадаємо, 19 січня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров попередив керівників міністерств і відомств про відповідальність за порушення фінансової дисципліни.
При цьому глава уряду відзначив, що здійснені в 2010 р. перевірки діяльності попереднього уряду, виявили порушення на 94% перевірених підприємств, установ і організацій.
"Сума виявлених порушень становить десятки млрд грн втрат фінансових і матеріальних ресурсів. Деякі нові керівники, на жаль, не зробили висновків з діяльності попередників, і не приділяли питанням фінансової дисципліни належної уваги, тому прошу Петра Андрєєва (голова Контрольно-ревізійного управління (КРУ) ) при доповіді зосередитися в першу чергу на порушеннях, допущених чинними посадовими особами. З тим, що треба негайно виправити зараз... Хочу звернути увагу керівників міністерств і відомств - я не відчуваю ваших принципових зусиль щодо забезпечення фінансової дисципліни у підвідомчих об'єктах", - заявив Азаров.
Крім цього, Азаров зазначив, що наразі існує ряд проблем в частині неврегульованості окремих питань фінансово-бюджетного законодавства, які створюють передумови до втрат державних ресурсів. На вирішення таких питань, за словами глави уряду, спрямований проект постанови Кабінету міністрів "Про стан фінансово-бюджетної дисципліни та заходи щодо їх зміцнення".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас