iTrader: Індекс UX просів ще на 0,97% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Індекс UX просів ще на 0,97%

Фондовий ринок
120
У ході торгової сесії в четвер, 20 січня, на українському фондовому ринку продовжилося зниження котирувань акцій.
За підсумками торгів індекс Української біржі просів на 0,97% до рівня 2608,23 базисних пункту, індекс ПФТС за підсумками дня знизився на 0,91%, закрившись на рівні 1041,99 пункту.
Торги сьогодні почалися зі значного зниження українських фондових індексів. Тиск з боку зовнішнього негативу призвів до формування цінового розриву на відкритті торгової сесії і індекс UX в перші хвилини торгів втратив більше 40 пунктів. Потім протягом дня торги проходили у вузькому ціновому коридорі аж до відкриття американських торгових майданчиків та публікації даних по ринку праці в США.
За повідомленням департаменту праці США кількість первинних заявок на допомогу з безробіття минулого тижня скоротилася на 37 тисяч і склало 404 тисячі, що виявилося кращим за прогнози аналітиків, що чекали на зниження лише на 16 тисяч заявок. "Це привнесло деяку активність і на вітчизняні торгові майданчики, і індекс українських акцій спробував повернутися до рівнів вчорашнього закриття, сформувавши внутрішньоденний максимум.
Однак позитиву не вистачило для збільшення обсягів покупок і, до закриття дня, індекс зупинився на значенні 2608,23 базисних пункту, втративши за підсумками 25 пунктів від вчорашнього значення, але зумівши утриматися вище важливого рівня", - говорить Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Більшість акцій індексного кошика за підсумками сесії закрилося в червоній зоні. Найбільше просіли за підсумками торгів папери металургів. Акції Алчевського та Єнакіївського меткомбінатів подешевшали на 3,24% і 2,98% відповідно.
Позитивну динаміку показали лише акції компанії "Укртелеком", які торгувалися на позитивній території і до закриття виросли в ціні на 2,23%. Поблизу нульової позначки завершили день папери "Мотор Січ", що показали зниження лише на 0,02%.
Найбільший обсяг торгів був зафіксований в акціях "Центренерго" за якими було здійснено 948 угод на суму близько 45 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 281,3 млн. грн. Частка термінового ринку склала 71,6 млн. грн.
У п'ятницю на українському фондовому ринку не очікується пожвавлення і значного збільшення активності гравців. Знижувальний тиск буде зберігатися протягом торговельної сесії, яка пройде на тлі скорочення обсягів і низької волатильності ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас