Уряд підтримав АМКУ щодо змін до концепції реформування системи держдопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд підтримав АМКУ щодо змін до концепції реформування системи держдопомоги

Казна та Політика
323
Кабінет Міністрів України схвалив розроблені Антимонопольним комітетом України зміни до "Концепції реформування системи державної допомоги". Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Зміни спрямовані на уточнення завдань, що мають бути вирішені для реформування системи надання державної допомоги суб’єктам господарювання, та шляхів їх реалізації. Зокрема, ці зміни передбачають здійснення інвентаризації наданої допомоги як основної складової системи моніторингу державної допомоги.
З метою реалізації зазначеної Концепції першочерговою необхідністю є розроблення вже в цьому році проекту Закону України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання". Законопроектом буде визначено правові та організаційні засади системи державної допомоги суб’єктам господарювання та уповноважений орган, що забезпечуватимуть реалізацію завдань у сфері контролю за наданням державної допомоги.
З метою розробки законопроекту Комітет ініціював створення спеціальної міжвідомчої робочої групи. До її складу також увійшли Міністерство фінансів України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Державної податкової служби України та Бюро європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас