Азаров: За останні 20 років Україна втратила 5 млн працездатного населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: За останні 20 років Україна втратила 5 млн працездатного населення

Казна та Політика
573
Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Україні під силу впоратися з серйозними демографічними ризиками. Про це він заявив під час круглого столу "2025 рік - нові демографічні виклики для України", повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.
"Україна зіткнулася з дуже серйозними ризиками в демографічному плані. Це питання дуже важливе, і, відповідно, увага держави до нього повинна бути винятковою", - підкреслив Прем'єр, зазначивши, що за останні 20 років Україна втратила 5 млн працездатного населення.
Азаров відзначив, що в країні почалося якісне зростання економіки, що вимагає збільшення кількості громадян, які працюють. Водночас залишається ще чимало проблем, а питання демографічної політики тісно пов'язані з їх вирішенням.
"Впораємося ми з цим? Звичайно впораємося - тут немає ніяких сумнівів. У міру розвитку економіки в нас буде з'являтися все більше можливостей для створення нових робочих місць, підвищення зарплати, відповідно, ми розраховуємо на повернення наших громадян з-за кордону. Зрозуміло, що реалізація конкретних кроків буде сприяти збільшенню тривалості життя в Україні тощо... Питання тільки в тому, як швидко і як ефективно ми зможемо вирішувати ці завдання", - підкреслив Прем'єр-міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас