Європарламент вимагає введення санкцій проти керівництва Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент вимагає введення санкцій проти керівництва Білорусі

Казна та Політика
196
Депутати Європарламенту проголосували за негайне введення санкцій проти керівництва Білорусі. Відповідна резолюція була ухвалена сьогодні на сесії Європарламенту в Страсбургу, пише РБК.
Раніше повідомлялося, що позиція Європейського союзу (ЄС) щодо подій в Білорусі після президентських виборів 19 грудня 2010 р. може бути сформульована до кінця січня 2011 р.
Відповідно до схваленої резолюції Ради ЄС пропонується заборонити видачу віз до країн ЄС білоруським керівникам вищої ланки, суддям, прокурорам і головам правоохоронних органів. У резолюції також вітається рішення урядів Польщі і Литви, які в односторонньому порядку ввели заборону на в'їзд до їх країн представникам білоруського режиму.
Документ також закликає переглянути політику стосовно Білорусі як держави, включно з застосуванням економічних санкцій та заморожуванням допомоги республіці, як з лінії Міжнародного валютного фонду (МВФ), так і Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.
Європарламент також пропонує відмовитися від проведення на території Білорусі великих міжнародних спортивних змагань.
Додамо, що рішення про застосування санкцій до керівництва Білорусі, пропоновані депутатами Європарламенту, повинні будуть ухвалити глави МЗС 27 країн ЄС, які зберуться на зустріч 31 січня ц.р. в Брюсселі.
Ця резолюція стала реакцією на події в Білорусі після президентських виборів 19 грудня 2010 р. На думку депутатів Європарламенту, санкції повинні бути чинними доти, доки влада Білорусі не звільнить всіх політичних ув'язнених і поміщених під варту представників опозиції і не зніме з них звинувачення .
Нагадаємо, після завершення голосування на президентських виборах 19 грудня 2010 білоруські опозиціонери і жителі Мінська, незадоволені повідомленнями про перемогу Олександра Лукашенка, влаштували несанкціонований мітинг в центрі столиці. Кілька активістів спробували взяти Будинок уряду штурмом.
Міліція розігнала акцію і затримала більше 600 людей, включно з лідерами опозиції. Пізніше сімом колишнім кандидатам в президенти країни були висунуті звинувачення в організації й участі в масових заворушеннях.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас