Німеччина відкидає ідею випуску єдиних облігацій країн зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина відкидає ідею випуску єдиних облігацій країн зони євро

Казна та Політика
191
Німеччина виступає проти єдиних облігацій зони євро ЄС, заявив у четвер міністр економіки і нових технологій ФРН Райнер Брюдерле.
Тим самим Берлін відмовився підтримати ініціативу низки країн і структур ЄС, які наполягали на випуску єдиних облігацій держав єврозони як головного інструменту з досягнення стабілізації її ринку держоблігацій. У Берліні вважають, що такі облігації стануть "субсидіями для тих країн єврозони, які виявилися нездатними провести необхідні економічні та соціальні реформи".
Одночасно Брюдерле заявив, що "податкова політика в зоні євро повинна бути поліпшена і укріплена". "У довгостроковому плані неприпустимо, коли члени єврозони не дотримуються її правил", - зазначив він.
Тим часом лондонська газета Fianancial Times сьогодні повідомляє, що "між Німеччиною та Єврокомісією в особі її голови Жозе Мануела Баррозу зараз виникли ускладнення". "Вони викликані тим, що Баррозу, як вважають в Берліні, дотримується надто м'якого підходу у вимогах до частини Середземноморських країн єврозони якнайшвидше скоротити свої державні витрати для досягнення збалансованого держбюджету".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас