Банкіри: Навіть за стабільної економічної ситуації можлива поява проблемних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Навіть за стабільної економічної ситуації можлива поява проблемних банків

Кредит&Депозит
550
Незважаючи на стабілізацію в банківському секторі, вкладникам треба бути гранично уважними при виборі банку для розміщення депозиту, оскільки в 2011 році продовжиться поява проблемних банків і навіть нових банкрутств. Так вважають опитані компанією "Простобанк консалтинг" банкіри.
На думку експертів, вкладники дедалі більше орієнтуються на величину ставки при виборі банку, а не на його надійність. "Бажання отримати більший прибуток у свідомості вкладника набуває дедалі більшої ваги в порівнянні з побоюваннями про можливі негативні тенденції, які можуть ускладнити повернення вкладу в майбутньому, - говорить керівник напряму" Депозитні продукти "Банку Російський Стандарт Сергій Козачок, - Але криза 2008 року була не першим потрясінням для українських вкладників. І потрібно розуміти, що подібні явища час від часу відбуваються в економіці, і ніхто від них не застрахований".
За словами експертів, на банківському ринку ще можлива поява проблемних установ. "Багато банків все ще борються з проблемами ліквідності, і більшість банків усе ще в збитках, які виникли через борги. Я думаю, що ми ще не бачили останніх жертв кризи. Все ще попереду, ми їх ще побачимо", - вважає директор з маркетингу та розвитку продуктів Platinum Bank Анджей Олійник.
"Звичайно, що "епоха" проблемних банків вже позаду, але поодинокі випадки в банківській сфері в 2011 році все ж таки можуть бути присутніми", - зазначає, директор департаменту продажів ПлюсБанк Тарас Шкрібляк.
Скласти уявлення про надійність фінансової установи, нагадують експерти, можна з загальнодоступних джерел інформації. "Щоб не помилитися у виборі, клієнт може звернутися до інформації про банк, що надає НБУ, незалежні рейтингові агентства. Також я б радив дивитися на акціонерів, адже власники банку або робота материнської структури теж багато що говорять про його надійність", - радить заступник голови правління Банку Кіпру Іван Кузовкін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас