Шлапак: Бюджетники і пенсіонери нові тарифи "не потягнуть" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Бюджетники і пенсіонери нові тарифи "не потягнуть"

Казна та Політика
1863
У зв'язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, сума, яку тепер доведеться платити за опалення і гарячу воду, сильно вдарить по сімейних бюджетах киян, переконана Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту Алла Шлапак, - повідомляє FINANCE.UA прес-служба політика.
За її словами, особливо тяжким додатковий фінансовий тягар виявиться для працівників бюджетної сфери та пенсіонерів.
"Цього року в міському бюджеті не передбачено жодних надбавок до зарплати ні для лікарів, ні для вчителів, ні для працівників культурної сфери, ні для пенсіонерів. Крім того, припинила свою дію і муніципальна програма з безкоштовної установки лічильників для малозабезпечених киян, а, як відомо, без лічильника один кубометр гарячої води буде коштувати більше 50 гривень", - зазначає Алла Шлапак.
На переконання Голови Комісії, підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги має відбуватися таким чином, щоб соціально вразливі категорії населення залишалися захищеними.
"Необхідно повернутися до тих обов'язкових виплат, які існували раніше. На сьогодні це не настільки великі гроші. Для того, щоб повернути вчителям надбавки потрібно не менше 70 млн. грн., для лікарів - 50 млн. грн... Тобто, 120 млн. гривень - це не критична сума, як для держави, так і для столиці", - зазначає Алла Шлапак.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас