У Греції страйкують найбільші об'єднання профспілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції страйкують найбільші об'єднання профспілок

Казна та Політика
291
Чотиригодинний страйк проводять сьогодні в Греції найбільші об'єднання профспілок державного і приватного секторів. В окремих акціях протесту беруть участь також персонал залізниць, водії автобусів і тролейбусів, фармацевти і юристи.
Вища рада профспілки держслужбовців і Загальна конфедерація праці Греції оголосили страйк на знак солідарності з пенсіонерами, які проводять в даний час мітинг біля Вищого суду Греції - Ареопагу. Приблизно 600 осіб зібралися біля будівлі суду, який вирішує справу про зайнятість пенсіонерів, через що ускладнився рух транспорту по одній з головних магістралей столиці - проспекту Александрас.
Другий день страйкують працівники Організації залізниць Греції, протестуючи проти переведення частини персоналу на іншу роботу. У результаті на 48 годин зупинилися пасажирські та вантажні поїзди, а також приміські електрички.
Власники аптек та юристи почали в середу страйки на знак протесту проти наміру уряду лібералізувати так звані закриті професії, ліцензії на які вже багато років не видаються. Ці ліцензії передаються у спадок від батьків до дітей або негласно перепродуються іншим особам при виході на пенсію. Всегрецький фармацевтичний союз закрив на три дні всі аптеки в країні, заявивши, що страйк буде продовжено наступного тижня. Юристи мають намір також страйкувати три дні.
Уряд Греції прийняв у середу законопроект, який знімає обмеження на доступ до десяток закритих професій. Документ, який надійде до парламенту приблизно через тиждень, знімає обмеження на кількість людей, які можуть займатися конкретною професією у масштабі країни, скасовує географічні обмеження і мінімальні відстані один від одного між однаковими підприємствами, а також обов'язкові мінімальні розцінки на послуги і мінімальні зарплати персоналу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас