Фондовий ринок. Підсумки дня: в інвесторів не було вагомого приводу для купівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: в інвесторів не було вагомого приводу для купівлі

Фондовий ринок
109
Торги на російських фондових біржах у середу завершилися різноспрямованим рухом основних біржових індикаторів. За підсумками сесії індекс ММВБ опустився на 0,05% до 1 764,44 пункту, індекс РТС піднявся на 0,10% до 1 902,75. Котирування акцій "Газпрому" на ММВБ знизилися на 0,34%, ВТБ - на 0,09%, "Роснафти" - на 0,49%, "Ростелекому" - на 2,66%, Сбербанку - на 0,39%, РусГідро - на 1,02%. Папери "Лукойлу" додали в ціні 1,35%.
Заступник начальника відділу довірчого управління Абсолют Банку Іван Фоменко відзначає, що на відкриття російської торговельної сесії зовнішній фон склався помірно позитивний.
"Напередодні американські біржі закрилися зростанням індексів, незважаючи на негативну звітність Citigroup, - розповідає він. - Уже після завершення торгів була опублікована гарна звітність Apple, згідно з якою прибуток компанії за IV квартал збільшилася на 78%". За словами Фоменка, на азіатських ринках також панував оптимізм. Це було зумовлено непоганою звітністю Samsung Electronics і збільшенням виручки Honda Motor. "Крім того, учасники ринку розраховують, що дані щодо Китаю, які будуть опубліковані 20 січня, виявляться позитивними, - додає він. - Ці очікування ґрунтуються на тому, що проведене раніше підвищення ставок Народним банком Китаю дасть позитивний результат - як мінімум темпи зростання інфляції повинні знизитися".
Торги в Росії відкрилися помірним підйомом індексів. Протягом дня індикатори показували невисокі темпи зростання, котирування паперів змінювалися різноспрямовано. "Завдяки підростаючим цінами на нафту непогану динаміку показували котирування акцій нафтогазових компаній, де найбільшим попитом користувалися папери "Лукойла" і "Роснафти", - говорить Фоменко.
"І все ж день завершувався на мінорному настрої, - додає начальник аналітичного відділу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Микола Подлевскіх. - Євро пішов на корекцію, долар до вечора припинив падіння, а ціни на нафту різко пішли вниз".
Аналітики також відзначають, що негативу на російські майданчики додали результати фінансової звітності Wells Fargo., які виявилися нижчими від очікувань. Це зробило негативний вплив на динаміку акцій російських банків. "Очевидно, що американський фінансовий сектор за фактом виявився слабкішим, ніж розраховували інвестори, - вказує Фоменко. - Невеликою втіхою для гравців стали дані з США щодо кількості розпочатих будівництв будинків у грудні, які перевершили прогнозовані значення".
"Нашому ринку після ралі початку року необхідний був вагомий привід для покупок, який інвестори поки не отримали", - вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова.
Вона нагадує, що завтра в США о 16:30 мск будуть опубліковані щотижневі дані про динаміку первинних і загальних звернень по допомогу з безробіття. О 18:00 буде відома зміна продажів будинків на вторинному ринку країни в грудні, а також індексу випереджальних індикаторів. О 19:00 Міністерство енергетики США оприлюднить дані про зміну запасів нафти і нафтопродуктів за минулий тиждень. Фінансові результати за IV квартал о 15:30 представить банк Morgan Stanley, а протягом дня повинна відзвітувати гірничодобувна компанія Freeport-McMoRan Copper&Gold.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас