"Ъ": Віктор Янукович побажав щастя Юлії Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Віктор Янукович побажав щастя Юлії Тимошенко

Казна та Політика
2946
Президент України Віктор Янукович увечері 19 січня, в ефірі CNN International пояснив причини порушення кримінальних справ стосовно представників опозиції і запевнив, що хотів би почути виправдувальний вирок у справі про зловживання екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Втім, у разі підтвердження судом її вини, за словами Президента, вона повинна понести покарання повною мірою, пише в сьогоднішньому випуску "Комерсант-Україна".
Серед іншого, журналіст Джим Кленсі попросив главу держави прокоментувати кримінальне переслідування лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. У відповідь В.Янукович несподівано висловився на підтримку екс-прем'єра. "Юлія Тимошенко знайде можливість захистити себе (у суді), і я - один з тих, хто зацікавлений в тому, щоб це сталося. Я хотів би, щоб вона довела, що звинувачення проти неї неправдиві", - заявив він.
За словами Президента, судове рішення не підлягає сумніву, а це означає коректність як виправдувального, так і обвинувального вироку. "Якщо суд визнає її винною, вона повинна буде понести відповідальність, як і будь-яка інша людина", - додав Янукович. Варто відзначити, що в іншій частині інтерв'ю глава держави визнав недосконалість існуючої судової системи. "Нам все ще належить реформувати судову систему, щоб подолати корупцію", - сказав Президент.
Як відзначає видання, в команді Тимошенко не вірять у щирість заяв глави держави.
Під час інтерв'ю журналіст CNN нагадав Президенту про те, що, "на думку багатьох українців, нинішню стабільність здобуто ціною демократії". Віктор Янукович відповів, що демократичні зміни останніх років незворотні: "Україна взяла курс на демократію і продовжить йти цим шляхом. А звинувачення (на адресу влади), які ми чуємо останнім часом, - це тимчасові невдачі".
Примітно, що саме демократизація країни, на думку Януковича, є однією з головних причин порушення кримінальних справ стосовно колишніх чиновників, які допустили в минулому порушення закону. "Ми повинні пояснити всім в Україні, що жити треба відповідно до закону, тому що верховенство права - одна з головних умов демократії. Звичайно, це відбувається болісно, і часто надто політизовано. Але ми пройдемо цей період", - заявив Президент. < /p>
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас