Обидві справи проти Луценка об'єднали в одну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обидві справи проти Луценка об'єднали в одну

Казна та Політика
867
Кримінальні справи про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Юрієм Луценком і про зловживання ним владою в рамках розслідування отруєння Віктора Ющенка об'єднали в одну кримінальну справу. Про це 19 січня в ефірі "5 каналу" заявив адвокат екс-міністра Ігор Фомін.
"Судове слідство у цій справі було відновлено 24 грудня минулого року. Цього понеділка вперше були проведені перші слідчі дії: нас ознайомили з постановами слідчого про призначення експертиз, з новим складом слідчої групи і з одним актом вже виконаної експертизи. Об'єднали ті справи, які в народі називалися "справа Ющенка", тобто той матеріал, який був виділений зі справи про отруєння Віктора Ющенка, і на сьогоднішній день ці справи об'єднані і розслідуються як одна справа", - сказав адвокат.
При цьому Фомін уточнив, що Луценко є обвинуваченим. "Процесуальний статус після пред'явлення людині звинувачення - він завжди є звинуваченим, до того моменту, як він буде відданий суду, після чого його статус буде підсудний", - уточнив адвокат.
Захисник екс-міністра також повідомив, що Юрій Луценко направив скаргу до Європейського суду з прав людини.
За словами Фоміна, аргументи, викладені у скарзі до Європейського суду, відповідають аргументам, які викладалися у зверненнях і в українські суди.
Адвокат також розповів, що готується аналогічне звернення до Європейського суду щодо незаконності затримання екс-заступника міністра юстиції Євгенія Корнійчука.
Нагадаємо, 5 січня Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва про зміну запобіжного заходу Луценку з підписки про невиїзд на утримання під вартою на термін до 27 лютого.
Печерський суд прийняв це рішення у рамках кримінальної справи за звинуваченням Луценка за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі або організованою групою) та частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) - справі про незаконне нарахування водію Луценка пенсії.
29 грудня 2010 року партія "Народна самооборона" заявила про пред'явлення Генеральною прокуратурою звинувачень Луценку у зловживанні владою або службовим становищем у кримінальній справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 році. Зі справи щодо отруєння Ющенка був виділений окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу, і Луценку пред'явлено обвинувачення за частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).
Учора прес-служба "Народної самооборони" оприлюднила лист Луценка з СІЗО. "Клянуся перед Богом і людьми: я не винен в тому, що "шиє" мені за височайшим повелінням Генпрокуратура. Єдиний сенс мого ув'язнення в камері смертників Лук'янівського СІЗО - це позбавлення мене можливості говорити вголос про відновлення бандократії в Україні", - заявив екс-міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас