Заарештовано банкіра, який видав WikiLeaks секретні матеріали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештовано банкіра, який видав WikiLeaks секретні матеріали

Казна та Політика
1073
Колишнього банкіра Рудольфа Елмера, який здав секрети сайту WikiLeaks, знову заарештувала поліція Швейцарії. Його звинувачують у порушенні закону про охорону банківської таємниці, передає BBC. За кілька годин до свого повторного арешту Елмер був уже визнаний судом Цюріха винним у порушенні іншого закону про банківську таємницю.
Так, 55-річного екс-службовця засудили до штрафу в 6 тис. швейцарських франків (6 тис. 250 доларів). Ще раніше його визнали винним у розголошенні особистих даних клієнтів банку, а також у тому, що він погрожував одному зі співробітників Julius Baer - компанії, на яку раніше працював.
Елмер 17 січня заявив, що у нього є дані на 2 тис. рахунків в офшорних зонах, де знаменитості приховували доходи від податкових служб. За його словами, серед порушників закону є зірки шоу-бізнесу, відомі бізнесмени і політики з США, Великобританії, Німеччини та країн Азії. Елмер стверджує, що частину інформації він зібрав сам, будучи керівником відділення на Кайманових островах, а інші дані отримав від своїх колег.
Глава WikiLeaks Джуліан Ассандж обіцяв опублікувати інформацію, надану Елмером, після того, як вона буде перевірена.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас