Fitch очікує на прояснення ситуації з уніфікацією стандартів фінзвітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch очікує на прояснення ситуації з уніфікацією стандартів фінзвітності

Казна та Політика
113
Експерти рейтингового агентства Fitch Ratings очікують, що цього року може бути знята невизначеність щодо перспектив уніфікації стандартів фінансової звітності в світі; зокрема, США все ж таки ухвалять рішення про перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності (IFRS).
США, що використовують поки US GAAP, і головний міжнародний орган за фінансової звітності - Рада з міжнародних стандартів фінансової звітності (IASB) - останніми роками реалізують декілька спільних проектів, які повинні призвести до узгодження єдиних підходів сторін за кількома ключовими пунктами (fair value, облік виручки, фінансових інструментів, лізингу тощо). П'ять таких проектів повинні бути завершені до червня 2011 р.
На думку Fitch, "рух до єдиного набору міжнародних стандартів звітності прискориться у 2011 році". Зокрема, на IFRS буде переходити все більше країн з "групи двадцяти" (зокрема, цього року міжнародні стандарти починають використовувати Канада, Індія, Південна Корея).
Ухвала рішення про перехід на IFRS США, планувалося ще на 2010 р., не є вирішеною справою, говориться в доповіді Fitch. Проте, враховуючи міжнародні тенденції, США, можливо, вже пройшли точку неповернення, пишуть експерти.
Раніше глава Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Мері Шапіро говорила, що, якщо рішення про перехід на IFRS буде ухвалено, сам цей перехід потребуватиме мінімум 4 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас