Фінрегулятори США підтримали посилення правил трейдерських операцій для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінрегулятори США підтримали посилення правил трейдерських операцій для банків

Казна та Політика
178
США наблизилися до остаточного схвалення посилення правил трейдингу для банків, що може призвести до відтоку операцій з Уолл-стріт, підвищити адміністративні витрати і покласти відповідальність за дотримання нормативів на гендиректорів фінкомпаній, пише Financial Times.
Morgan Stanley одним з останніх оголосив про виділення трейдерських операцій з власними коштами банку в незалежний підрозділ в очікуванні введення нових правил, які передбачені законом Додда-Френка про фінансову реформу. Ухвалений у 2010 році закон, зокрема, включає так зване "правило Волкера", яке забороняє фінансовим установам одночасно здійснювати кредитну та інвестиційну діяльність, щоб уникнути конфлікту інтересів.
Представники банківського сектору розраховували знайти прогалини в підсумковому варіанті правил, оскільки на практиці дуже складно розділити ці два види діяльності.
Проте Комітет з нагляду за фінансовою стабільністю США постановив, що першими рішення про те, де проходить межа між власними коштами та операціями з клієнтськими активами, ухвалюють відділи нормативно-правової відповідності банків на підставі ряду встановлених показників. А регуляторам залишаються контрольно-наглядові функції та застосування санкцій до порушників правил.
"Для того, щоб задати правильний напрямок з самого верху, CEO фінкомпаній відповідатимуть за ефективність режиму нормативно-правової відповідності в компанії", - заявила помічник міністра фінансів США Мері Міллер, один з основних авторів звіту.
Реакція на Уолл-стріт була неоднозначною.
"Ми здивовані цим рішенням. Мені воно видається дуже громіздким", - сказав CEO Асоціації учасників фондового і фінансового ринків Тім Райан.
З іншого боку, фінсектор привітав створення системи ідентифікації і розділення кредитної та інвестиційної діяльності, хоча експерти вважають за необхідне гарно вивчити всі можливі наслідки, перш ніж вимагати суворого дотримання нових правил.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас