Аналітика - підсумки дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітика - підсумки дня

Валюта
521
Сьогодні в Підсумках:
  • Енергетика та енергоресурси

    Ціна нафти зростає 19-го вранці в очікуванні на скорочення запасів палива в США. За прогнозом аналітиків, резерви нафти впали минулого тижня за підсумками сьомого тижня поспіль через припинення роботи Трансаляскинського трубопроводу. Крім того, зростання премії Brent до WTI викликало відтік поставок до Європи.

    Вартість нафти на торгах у вівторок коригується різноспрямовано після того, як Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) у своєму звіті оцінило рівень пропозиції нафти в світі як «досить комфортний», особливо в США.

    Ціни на нафту у вівторок змінилися різноспрямовано. Невелику підтримку котируванням зробило зниження курсу американського долара.

    МЕА: Сім країн-членів ОПЕК збільшували останніми місяцями розміри видобутку та експорту нафти.

    Світове споживання коксівного вугілля зросте на 7% ... читати

  • Світовий фондовий ринок

    Торги в США у вівторок 18 січня завершилися зростанням фондових індексів. Аналітики відзначають, що стійкість ринку до негативних новин, таких як звіт Citigroup і повідомлення про хворобу Стіва Джобса, говорить про те, що позиції «биків» досить сильні.

    Фондові торги в Європі 18 січня 2011р. завершилися зростанням провідних індексів, які досягли максимуму за 28 місяців. Основними причинами зростання стали кроки міністрів фінансів країн єврозони в бік поліпшення стабілізаційного фонду ЄС. Вони домовилися про проведення стрес-тестів банків у середині року і про створення пакету заходів щодо посилення механізму допомоги проблемним економікам єврозони. Також свою роль у високій активності на торгах зіграло поліпшення настрою інвесторів у Німеччині.

    Азійські фондові ринки в середу, 19 січня, продемонстрували позитивну динаміку на закритті після того, як сильні фінансові звітності компаній в США зміцнили впевненість інвесторів у відновленні американської та світової економіки в цілому.

    Фондові торги в Японії 19 січня 2011р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,36%. Зростання біржового індикатора фіксується вже третій день поспіль на тлі очікувань інвесторів, що сезон корпоративної звітності, який сприятливо почався в США, продовжиться і в Японії. Ринок вважає, що цей сезон виявиться як для американських, так і для японських компаній успішним.

    За підсумками торгів 18 січня індекс РТС до закриття попередньої сесії знизився на 0,49 пункту (0,03%) і склав 1901,12 пункту.

    Оборот торгів на ринку акцій RTS Standard склав 6098.791 млн руб., що приблизно перебуває на середньому рівні за останній місяць.

    Підсумки торгового дня в росіян: ринок зупинився і замислився. Іноді це нешкідливо.

    За підсумками вчорашніх торгів індекс ММВБ знизився на 6,36 пункту (0,36%) до закриття попередньої сесії і склав 1765,3. Торги проходили з активністю, вищою за середню.

    Індекс цін на акції на торгах фондової біржі ПФТС у вівторок, 18 січня, виріс на 16,06 пункту або 1,56% до 1 047,04 пунктів.

    Обсяг торгів за день склав 34 810 141,33 грн., Акціями наторгували 16 579 137,33 грн., Корпоративними облігаціями - 10 143 940,00 грн., Держоблігаціями - 8087 064,00 грн...читати

  • Валюта

    Ближче до обідньої перерви на світовому форексі долар США продовжує перебувати під тиском, але багато в чому це обумовлено не слабкістю економіки США, а готовністю гравців ризикувати. Про це свідчить агресивне зростання фондових майданчиків і вартості сировини. Водночас, індикатор панічних настроїв - вартість золота, останнім часом застиг на місці, хоча зараз проглядається поки що слабкий, але новий висхідний тренд. І за цим варто пильно стежити.

    Курс долара до євро знижується на торгах середи з ранку, тому що інвестори вважають, що слабке відновлення ринків житла та праці в США не дасть Федеральному резерву підвищувати відсоткові ставки найближчим часом.

    Ціна на золото 18 січня виросла на тлі ослаблення американського долара.

    Курс євро/долар продовжив підвищення на американській сесії і досяг рівня $ 1.3462, максимального з 14 грудня. Згодом курс скорегувався до позначки $ 1.3354. Підтримку курсу євро зробили вторинні позитивні дані в Німеччині, а також заява фінансової влади Росії про те, що вона розглядає можливість покупки облігацій європейського фонду стабільності. Також відзначалися купівлі євро близькосхідними операторами. Водночас варто відзначити, що міністр фінансів Росії спростував інформацію, що з'явилася на ринку, про плановані покупки іспанських облігацій.

    Середньозважений курс долара на єдиній торговій сесії в Білокамінній розрахунками tomorrow станом на 11.30 мск. 19 січня знизився на 6,29 копійок і склав 29,8252 RUB/USD.

    Курс гривні на міжбанківському валютному ринку після збереження в понеділок у вівторок також зберігся на рівні 7,9525 UAH/USD. Більшість угод, за оцінками учасників ринку, було укладено за курсом, близьким до 7,9525 UAH/USD.

    Національний банк заявив про намір купувати долари по 7,9445 UAH/USD і продавати по 7,9570 UAH/USD... читати

  • Прогноз

    Генсек ОПЕК прокоментував доповідь МЕА про світовий попит на нафту.

    Індекс ринку житла США в січні 16 проти 16 в грудні.

    Банки США виходять з «Трежеріс» в комерційне кредитування... читати

  • Відео

    Хто інвестував і отримував інвестиції в 2010 році. .. дивитися

    Кризова стратегія Єврозони. Сценарій. ЧI .. дивитися

    Кризова стратегія Єврозони. Сценарій. ЧII .. дивитися

    Перегріті emerging markets - ризик для світової економіки. .. дивитися

    Ціна бареля нафти - індикатор ренесансу? .. дивитися

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас