УКБС: Інвесторів приваблює банківське резервування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Інвесторів приваблює банківське резервування

Кредит&Депозит
244
Асоціація "Українська Кредитно-Банківська Спілка" (УКБС) звернулася до НБУ щодо необхідності вирішення питань, що виникли при виконанні "Правил резервування коштів за залученими уповноваженим банком депозитами і кредитами (позиками) в іноземній валюті від нерезидентів", затверджених постановою НБУ №171 від 18.06.2008 р. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
Зокрема, УКБС запропонував чітко визначити правові підстави та порядок резервування коштів, залучених у період з 01.10.2010 р. по 08.12.2010 р., які обліковуються на рахунках, не визначених НБУ для резервування.
Крім того, представники банківської спільноти наголосили на необхідності затвердити перелік конкретних балансових рахунків, де можуть обліковуватися депозити, кредити (позики), які потребують резервування а також застосовувати вимоги резервувати кошти, фактичний строк користування якими дорівнював або був менший, ніж 183 календарних дні, незалежно від початкового строку залучення за таким договором, лише до достроково розірваних з ініціативи уповноваженого банку угод.
"Врахування Нацбанком наданих УКБС пропозицій дозволить фінустановам проводити збалансовану політику резервування коштів із врахуванням зобов’язань банків та у випадку дострокового розірвання депозитної угоди з ініціативи клієнта. А також уникнути ускладнень в роботі фінустанов, виключивши різні тлумачення при перевірках виконання вимог резервування, - зазначила Генеральний директор УКБС Галина Оліфер. - Всі ці заходи сприятимуть покращенню інвестиційної привабливості України та збільшенню обсягів закордонних капіталовкладень для оздоровлення національної економіки."
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас