СБ може виділити Україні 150 мільйонів доларів на підтримку експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ може виділити Україні 150 мільйонів доларів на підтримку експорту

Казна та Політика
253
Світовий банк розглядає можливість додаткового фінансування другого проекту розвитку експорту України в розмірі 150 мільйонів доларів.
Рада директорів планує винести рішення з цього питання 17 березня цього року. Передбачається, що в його рамках Міжнародний банк реконструкції та розвитку, яки входить до СБ, виділить ці гроші державному "Укрексімбанку", який, у свою чергу, 45 мільйонів доларів направить безпосередньо на кредитування своїх клієнтів-експортерів, а ще 105 мільйонів - іншим банкам для подальшого кредитування експортерів.
СБ нагадує, що поточний проект розвитку експорту завершується в кінці 2011 року, тому пропонується продовжити термін його дії для розподілу додаткового фінансування на два роки. Інші параметри проекту передбачається зберегти.
Як повідомлялося, другий проект розвитку експорту України на 154,5 мільйонів доларів СБ схвалив у липні 2006 року, кредитну угоду з "Укрексімбанком" було підписано у вересні, а гарантійну угоду з Україою ратифіковано Верховною радою в грудні того ж року.
Кредит надавався на 20 років з відстрочкою повернення основної суми боргу на п'ять років на стандартних умовах. Проект спрямований на підтримку зростання експорту і реального сектора економіки в Україні через надання середньо- і довгострокового фінансування оборотного капіталу і інвестицій українським приватним експортерам, а також на розширення можливостей українського банківського сектору з фінансування підприємств і використання нових фінансових інструментів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас