Фондовий ринок. Підсумки дня: слабка звітність Citigroup обірвала зростання котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: слабка звітність Citigroup обірвала зростання котирувань

Фондовий ринок
120
Торги на російському ринку акцій у вівторок почалися зростанням основних індексів, а завершилися зниженням після виходу слабкої звітності Citigroup в другій половині дня, про що свідчать дані бірж.
Індекс ММВБ втратив за підсумками дня 0,36% і опустився до 1 765,30 пункту. Індекс РТС знизився на 0,04% - до 1 900,94.
Азіатські фондові ринки у вівторок на закритті продемонстрували змішану динаміку на тлі неоднозначних корпоративних новин в країнах регіону і США.
Порадувати інвесторів змогли повідомлення від Aluminum Corporation of China (Chalco), яка повідомила, що планує за підсумками 2010 року отримати прибуток проти збитку, зафіксованого роком раніше, на тлі збільшення обсягу продажів і підвищення цін на продукцію.
У вівторок також стало відомо, що третій за величиною в світі виробник чіпів оперативної пам'яті, японська компанія Elpida Memory Inc., може підвищити ціни на чіпи динамічної оперативної пам'яті на 10% вже в поточному місяці.
У той же час не дуже позитивними виявилися повідомлення від сталеливарної компанії Nippon Steel, яка за поточний фінансовий рік, що завершується 31 березня, чекає прибуток до оподаткування у розмірі 220 млрд ієн (2,7 млрд доларів), що на 30 млрд ієн нижче від ранішого власного прогнозу компанії. Не залишили без уваги учасники торгів і повідомлення про те, що глава американської IT-компанії Apple Стів Джобс, один з найвпливовіших людей у світі бізнесу, пішов у відпустку через хворобу.
Дещо млява динаміка торгів на біржах Азії у вівторок частково пояснювалася відсутністю торгів у понеділок у США, де фондові ринки були закриті у зв'язку з національним святом - днем Мартіна Лютера Кінга. "Нафта трохи знижується, але все ще залишається на високих рівнях. При цьому всі метали показують позитивну динаміку", - відзначає аналітик "Інвесткафе" Антон Сафонов.
Щодо європейських фондових індексів протягом дня спостерігалося підвищення. Підтримку ринку подала статистика з Німеччини, де індекс ділової довіри ZEW у січні зріс до піврічного максимуму і виявився вищим від прогнозів.
"Приводом до корекції вниз на світових ринках у другій половині дня стала слабка звітність Citigroup - чистий прибуток банку за IV квартал склав 0,04 долара на акцію проти очікуваних 0,07-0,08 долара", - говорить провідний аналітик інвестгрупи "Олма" Антон Старцев.
"Між тим звітність Citigroup окремо не можна вважати достатньою підставою для розвороту вниз на ринку, адже в найближчі дні очікується вихід звітності багатьох інших великих західних емітентів", - вважає він.
У лідерах зростання на ММВБ у вівторок були акції металургійних компаній на чолі з ММК (+1,9%). Також краще ринку виглядали папери "Поліметалу" (+1,6%), які росли на тлі інформації про те, що компанія за підсумками 2010 року збільшила виробництво золота на 43% - до 441 тис. унцій. У лідерах падіння виявилися акції різних ТГК, а також папери "Ростелекому" (-1,7 %).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас