Влада Британії оштрафувала Barclays на 7,7 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Британії оштрафувала Barclays на 7,7 млн фунтів

Казна та Політика
140
Британське управління з фінансових послуг (FSA) визнало, що одна з найбільших фінансових груп країни Barclays Bank напередодні фінансової кризи недостатньо інформувала своїх клієнтів про ризики при здійсненні інвестицій і тому є відповідальною за понесені ними фінансові втрати. У результаті FSA оштрафувало Barclays на 7,7 млн фунтів стерлінгів і зобов'язало виплатити клієнтам ще 60 млн, говориться в прес-релізі британського регулятора.
За даними FSA, в період з липня 2006 року по листопад 2008-го Barclays зібрав для двох своїх інвестиційних фондів 692 млн фунтів стерлінгів. З більш ніж 12 тис. осіб, що інвестували у фонди, більшість становили пенсіонери або люди передпенсійного віку, багато з яких вкладали свої заощадження.
FSA визнала, що банк невірно орієнтувався на цю категорію клієнтів, просуваючи свої інвестфонди, не попереджав їх про можливі ризики і не надавав необхідної інформації про механізми обігу коштів.
Хоча банк виявив потенційні ризики для цих фондів на початку фінансової кризи, необхідні заходи вжиті не були, в результаті чого багато інвесторів втратили частину своїх коштів. Barclays раніше визнав помилковість своїх дій і вибачився перед клієнтами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас