iTrader: Акції банківського сектора - у лідерах зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Акції банківського сектора - у лідерах зростання

Фондовий ринок
129
Торгова сесія на українському фондовому ринку у вівторок, 18 січня, завершилася на позитивній території. Індекс українських акцій UX виріс за підсумками торгів на 1,59% до рівня 2646,59 базисних пункту, індекс ПФТС зміцнився на 1,56%, закрившись на позначці 1047,04 пункту.
Після значного зростання на відкритті торгової сесії, протягом дня український ринок перебував у вузькому діапазоні. При цьому покупцям вдавалося утримувати позиції більшу частину дня, не даючи ринку просісти нижче рівнів відкриття. Оптимізму інвесторам додавала позитивна статистика єврозони, яка публікувалася протягом дня.
"Значне зростання індексів економічного оптимізму Німеччини і єврозони надало підтримку європейським фондовим майданчикам, а небажання Центрального Банку Канади посилювати грошово-кредитну політику, що виразилося у збереженні цільового значення відсоткової ставки на рівні 1,0%, підтримало сировинні ринки. В результаті українські індекси також показали зростання за підсумками сесії, впритул підійшовши до недавніх максимумів ", - говорить Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Серед акцій індексного кошика Української біржі найбільше зростання зафіксували папери банківського сектору. "Укрсоцбанк" за підсумками торгів виріс в ціні на 8,28%, банк "Аваль" подорожчав на 3,66%.
Гірше ринку торгувалися папери "Укрнафти" і "Укртелекому, які за підсумками сесії просіли на 0,52% і 0,73% відповідно.
Найбільша торгова активність у ході сьогоднішньої сесії була зафіксована за паперами "Алчевського меткомбінату", з якими було здійснено 1390 угод на суму 40,6 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 298 млн. грн. Частка термінового ринку склала 63,5 млн. грн.
Зростання українських фондових індексів у ході завтрашньої торгової сесії буде ускладнене наявністю сильних рівнів опору, до яких індекси підійшли на сьогоднішніх торгах, однак позитивний інформаційний фон і зростання на сусідніх торговельних майданчиках може стати стимулом для формування нових максимумів. Серед макроекономічної статистики, яка буде опублікована протягом дня, слід звернути увагу на дані з будівельного ринку США, які вийдуть о 15:30.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас