В Німеччині відкриється мавзолей восьминога Пауля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині відкриється мавзолей восьминога Пауля

Казна та Політика
87
У океанаріумі німецького міста Оберхаузен буде відкрито меморіальний комплекс, присвячений восьминогу-оракулу Паулю, повідомляє агентство AFP з посиланням на офіційного представника закладу Таню Мунціг.
За словами співрозмовниці агентства, пам'ятний комплекс буде відкритий в приміщенні, де раніше знаходився акваріум Пауля. Меморіал буде складатися з пам'ятника восьминога (скульптура заввишки 1,8 метра буде являти собою фігуру Пауля на футбольному м'ячі) і урни з прахом провісника. Відкриття мавзолею, де можна буде побачити урну з прахом знаменитого головоногого, заплановано на четвер, 20 січня.
Восьминіг Пауль став популярним під час чемпіонату світу з футболу 2010 року в ПАР. Тоді молюск-ясновидець правильно передбачив результати восьми матчів першості, у тому числі фінальної гри, в якій зустрічалися збірні Іспанії та Нідерландів.
Після завершення ЧС восьминогу "пропонували" нову роботу: зокрема, тварину збиралася купити російська букмекерська контора, проте керівництво океанаріуму відмовилося продавати Пауля; також придбати головоногого планував і іспанський зоопарк, але також отримав відмову.
Восьминіг Пауль помер у своєму акваріумі в кінці жовтня 2010 року. Через кілька днів, 3 листопада, в океанаріумі з'явився наступник молюска-провісника, названий Паулем II.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас