НБУ вважає безпідставними заяви лідера опозиції про неконтрольовану емісію грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає безпідставними заяви лідера опозиції про неконтрольовану емісію грошей

Валюта
646
Національний Банк України (НБУ) вважає безпідставними заяви лідера опозиції Юлії Тимошенко про неконтрольовану емісію грошей у країні.
"Заяви лідера партії" Батьківщина "Юлії Тимошенко щодо неконтрольованої емісії грошей в Україні, які були поширені в ЗМІ, абсолютно безпідставні, не відповідають дійсності і спрямовані на створення негативних настроїв у суспільстві", - йдеться в заяві НБУ, опублікованій на його веб-сайті .
Як повідомлялося, Тимошенко заявила про намір подати до Генеральної прокуратури України заяву про злочини чинної влади - необґрунтовану емісію грошової маси і виведення коштів до офшорних зон.
У заяві Нацбанку підкреслюється, що процедура емісії грошей в Україні строго регламентована: НБУ не має права здійснювати незабезпечену емісію, що закріплено на законодавчому рівні.
"НБУ заявляє про відсутність будь-якої неконтрольованої та необґрунтованої емісії... Випущені НБУ в обіг гроші направлялися на обслуговування процесів реального зростання економіки, заощаджень населення і потреб бізнесу", - йдеться в заяві.
На підтвердження своєї позиції НБУ нагадує, що приріст споживчих цін у 2010 році склав 9,1%, і значно сповільнився в порівнянні з 2009 роком (12,3%) і 2008 роком (22,3 %).
"Будь-які популістські заяви безвідповідальних політиків, щодо неконтрольованої і незабезпеченої емісії грошей НБУ є безпідставними і не відповідають дійсності. Сподіваємося, що населення України не буде реагувати на політичні спекуляції", - резюмується в заяві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас