За справжнє ім'я Бенксі запропонували мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За справжнє ім'я Бенксі запропонували мільйон доларів

Казна та Політика
396
Продавець з ніком jaybuysthings, що живе в США, стверджує, що зумів з'ясувати його ім'я, зіставивши дані про продажі робіт художника з податковою документацією.
Стартова ціна лота становила три тисячі доларів. Зараз пропонована ціна дорівнює 999 999 доларам. Аукціон повинен завершитися 19 січня.
Як стверджує продавець, людина, яка виграє аукціон, буде єдиною, кому він повідомить справжнє ім'я Бенксі. Безпосередньо товаром, який він продає, є папірець з написаним на ньому ім'ям.
Як пояснив jaybuysthings, його попередній аналогічний аукціон було скасовано через відсутність "товару" як такого, тому він виставив інформацію на продаж саме в такому вигляді.
Бенксі - найвідоміший у світі представник стріт-арту. Він прославився завдяки своїм графіті, які почав малювати на стінах будинків англійського Бристоля. З виникненням моди на стріт-арт його роботи стали продаватися на аукціонах відомих будинків, а ціни на них досягали сотень тисяч доларів.
Хто саме стоїть за псевдонімом Бенксі, достовірно невідомо. У різний час стверджувалося, що справжнє ім'я художника - Робін Бенкс, Роберт або Робін Каннінгем, проте ця інформація так і не була підтверджена
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас