Експерти: Максимальні суми за беззаставними кредитами збільшаться вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Максимальні суми за беззаставними кредитами збільшаться вдвічі

Кредит&Депозит
686
У 2011 році максимальні для видачі суми за беззаставними кредитами готівкою збільшаться до 30-50 тис. грн.; зросте й кількість банків, що кредитують, - прогнозують експерти. Проте ставки за такими кредитами не знизяться. Про це FINANCE.UA повідомила компанія "Простобанк Консалтинг" .
За даними компанії, беззаставні кредити готівкою на 17.01.2011 р. видають шість банків з числа 50 найбільших за розміром активів. Середня реальна ставка за такими кредитами становить для терміну один рік 57,8% річних. Відзначимо, що в травні 2008 року ставка за такими кредитами становила 55,5% реальних річних.
Максимальні суми, які готові надавати в кредит банки, становлять від 15 до 25 тис. грн. За прогнозами експертів, в 2011 році ліміти за беззаставними кредитами збільшаться вдвічі. "У 2011 році максимально можливі для видач суми будуть збільшуватися - до 30-50 тис. гривень у середньому по ринку", - прогнозує Антон Шаперенков, директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку.
Що стосується вартості таких кредитів, то вона, на думку експертів, в 2011 році не зміниться. Проте буде збільшуватися кількість банків, що пропонують беззаставні кредити готівкою.
"Банки будуть прагнути нарощувати свої кредитні портфелі,також і за рахунок пропозиції кредитів готівкою, - прогнозує Антон Шаперенков. - Це один з найбільш ризикових напрямів кредитування, але водночас він є одне з найбільш прибуткових для банківського сектора за рахунок масових видач і високої вартості продукту. Вартість продукту істотно змінюватися не буде, ефективні процентні ставки будуть коливатися в межах 40-50% річних ".
"Думаю на ринок будуть виходити нові банки, які переглянули і посилили вимоги до позичальника", - вважає Костянтин Семенов, начальник відділу розвитку роздрібного бізнесу Марфін Банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас