Малий бізнес знову протестує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий бізнес знову протестує

3328
Учора в столиці відбулася кількагодинна акція протесту проти політичних переслідувань активістів Майдану-2 та представників патріотичних організацій, які підтримали протест підприємців, зокрема, "Тризубу". За підрахунками організаторів пікету, з вимогами припинити репресії біля будівлі Адміністрації Президента зібралось близько 300 людей.
У той же час головних координаторів акції протесту саме захотіли побачити слідчі. Так, лідера громадянського руху "Спільна справа" Олександра Данилюка слідче управління ГУ МВС у місті Київ викликало на допит у понеділок на 9.00. На 10.00 викликали на допит і народного депутата Михайла Волинця. Обидва вважають, що міліціонерів змусили призначити допит саме на час проведення пікету, "щоб хоча б тимчасово обезголовити акцію, призначивши слідчі дії з її лідерами".
"Це примітивний крок, який переконує, що влада боїться будь-яких масових протестів, - заявив Данилюк напередодні акції. - Це самоорганізований протест. Люди виходять із чіткими й зрозумілими гаслами, які не вимагають перекладу. У влади є останній шанс зупинити свавілля міліції".
Як зауважив лідер громадянського руху, головним завданням цієї акції протесту було показати абсурдність нинішніх переслідувань активістів "податкового Майдану"... "Ми передали в Адміністрацію Президента фотокартки з доказами руйнування плитки на майдані Незалежності в 2007 році представниками Партії регіонів. Сподіваємося, що Президент відреагує, і або будуть закриті всі кримінальні справи за пошкодження плитки на Майдані, або відкриті й на представників Партії регіонів", - розповів Данилюк.
За даними Данилюка, на сьогодні порушено вісім кримінальних справ безпосередньо за події на Майдані. Ще близько 20 справ порушено під іншим приводом. І понад 100 активістів "податкового Майдану" силові структури викликають на допити.
Крім того, як заявив у інтерв’ю журналістам Данилюк, учасники акції вимагають припинити безпідставні перевірки представників малого бізнесу із вилученням у них майна на мільйони гривень без судових рішень. "Це на сьогодні дуже серйозна загроза, - продовжує Данилюк. - У Києві вже мали місце цілі рейди. Після них поки що не було зафіксовано подібних випадків. Але потенційно це одна з найбільших проблем для малого бізнесу країни".
Однак не всі підприємці-учасники Майдану-2 готові брати участь у подальших "податкових" протестах, оскільки вважають такі акції політично заангажованими. Так у Національній координаційній раді підприємців України, яка, за словами її представників, об’єднала 70% підприємців "податкового Майдану", не підтримують протестів, які організовує Олександр Данилюк. Кажуть, що проти "революції заради революції", адже не хочуть бути "розмінною монетою чи гарматним м’ясом".
"Ми проти того, щоб на підприємцях заробляли свої бали будь-які політики", - обурюється один із представників Координаційної ради підприємців Володимир Дорош.
Натомість, як він зауважив, в Координаційній раді підприємців не відкидають ймовірність того, що влада нині хоче дискредитувати "податковий Майдан", повісивши на нього політичний ярлик та звинувативши протест у проплаченості опозиційними силами. "Таке відчуття, що нинішні акції протесту підігрують Президенту в тому, щоб звинуватити нашу акцію протесту проти Податкового кодексу в необ’єктивності та продажності", - каже Дорош.
Тож поки що Національна координаційна рада підприємців, за словами Дороша, своїми силами бореться з переслідуваннями та будь-якими порушеннями прав підприємців, які брали участь у "податковому Майдані".
"Як тільки бачитимемо, що наших сил вже буде недостатньо, тоді звернемося до влади. Поки що ж такої необхідності немає. Натомість у нас зараз купа суто економічних питань, які потрібно вирішувати. Це і спрощена система оподаткування, і єдиний соціальний внесок, і питання внесків до Пенсійного фонду..." Якщо влада не дослухається до підприємців щодо цих питань, Національна координаційна рада підприємців, за словами Дороша, збере власну акцію протесту наприкінці зими, щоб продемонструвати владі абсурдність регуляторних норм ведення бізнесу в Україні.
Алла Дубровик, Олексій Савицький
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас