Спрощену систему оподаткування обрали близько 1 млн підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спрощену систему оподаткування обрали близько 1 млн підприємців

Казна та Політика
1066
Спрощену систему оподаткування на 2011 рік обрали близько 1 млн підприємців, повідомила Державна податкова служба України (ДПСУ).
"Від фізичних осіб-підприємців прийнято близько 1 млн заяв про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності на 2011 рік", - йдеться в прес-релізі ДПСУ.
Крім того, прес-служба уточнює, що відомство забезпечило необхідну кількість бланків свідоцтв про право сплати єдиного податку та створило належні умови для своєчасної видачі свідоцтва про сплату єдиного податку. Зокрема, встановлено чергування відповідальних працівників у вихідні дні.
У той же час з набранням чинності Податкового кодексу умови переходу на спрощену систему оподаткування суб'єктів малого підприємництва не змінилися, відзначає прес-служба.
Так, згідно з чинним законодавством, заяви про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктами малого підприємництва повинні були бути подані не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) періоду.
Як повідомлялося, до внесення відповідних змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 року. Так, заяви на отримання свідоцтва платника єдиного податку на 2011 рік мають бути подані не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного (податкового) періоду, тобто для переходу на сплату єдиного або фіксованого податку в 2011 році заяви повинні бути подані до 15 грудня 2010 року.
У той же час за підсумками прийняття Податкового кодексу основною зміною в діяльності "спрощенців"-фізосіб стала заборона відносити закупівлі в них товарів та послуг на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.
Податковий кодекс набрав чинності з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас