Ціна нафти знизилася у вівторок до 90,9 дол. за барель після запуску нафтопроводу на Алясці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти знизилася у вівторок до 90,9 дол. за барель після запуску нафтопроводу на Алясці

Енергетика
123
Ціна нафти знизилася під час торгів вранці у вівторок до $90,9 за барель після успішного відновлення роботи Трансаляскінського нафтопроводу, який раніше був зупинений через аварію.
Котирування лютневих ф'ючерсних контрактів на WTI на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) о 9:21 МСК становило $90,9 за барель, що на $0,64 (0,7%) нижче рівня на закриття попередніх торгів. Звичайні торги в Нью-Йорку в понеділок не проводилися у зв'язку з вихідним днем у США.
Alyeska Pipeline Service Co., оператор Трансаляскінського нафтопроводу, по якому перекачується 11% видобутої у США нафти, оголосив, що успішний запуск системи після ремонту пройшов вранці за місцевим часом в понеділок. У найближчу добу обсяг нафти, що перекачується щодоби, планується довести до 500 тис. барелів. У грудні середній обсяг перекачування становив 642 тис. барелів на добу. Аварія на одній з насосних станцій нафтопроводу, що забезпечує сировиною весь захід США, сталася 8 січня.
Негативом для ринку також стала заява Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) про те, що світові запаси нафти знаходяться на адекватному для задоволення попиту рівні.
Вартість ф'ючерса на нафту Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures знизилася за підсумками торгів у понеділок на $0,95 (0,97%) - до $97,43 за барель. Вранці у вівторок цей контракт подорожчав на $0,12 (0,12%) - до $97,55 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас