Китай не дозволить швидкого підвищення курсу юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не дозволить швидкого підвищення курсу юаня

Валюта
263
Голова КНР Ху Цзіньтао дав зрозуміти, що він не погодиться із закликами США дозволити більш швидке підвищення обмінного курсу юаня.
В інтерв'ю газетам "The Washington Post" і "The Wall Street Journal", опублікованому перед початком його чотириденного візиту в США на цьому тижні, Ху Цзіньтао торкнувся аргументів США про те, що Китай повинен дозволити юаню зміцнитися, щоб обмежити інфляцію.
Він додав, що інфляція навряд чи може бути головним чинником для визначення політики обмінних курсів.
Як раніше заявляв міністр фінансів США Тімоті Гейтнер, ціни в Китаї ростуть швидше, ніж у США, що позначається на конкурентоспроможності китайських товарів. На його думку, китайська влада може також прискорити зростання своєї валюти для боротьби з інфляцією, знизивши вартість імпорту із США, наприклад, літаків Boeing Co. та програмного забезпечення Microsoft Corp.
Гайтнер також заявляв, що курс юаня, який, на його думку, недооцінений, буде змінено неодмінно, питання лише полягає в тому, "яким чином". "Китай - це джерело можливостей і побоювань для США. У той же час Китай і США потрібні один одному для економічного зростання", - зазначив Гейтнер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас