iTrader: Українські фондові індекси відновлюються після зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Українські фондові індекси відновлюються після зниження

Фондовий ринок
110
Торговельна сесія понеділка, 17 січня, завершилася зростанням індексу UX на 1,37% до рівня 2605,12 базисного пункту. Індекс ПФТС за підсумками торговельної сесії зміцнився на 0,72%, закрившись на позначці 1030,98 пункту.
Відсутність фундаментальних новин та макроекономічної статистики в понеділок не завадила відновленню фондових індексів на українських торговельних майданчиках. Позитивним чинником для зростання котирувань акцій виступила інформація про розміщення Німеччиною облігацій на суму 1,935 млрд. євро з прибутковістю 0,6839%. Раніше в грудні Німеччина розміщувала облігації з прибутковістю 0,7492%.
Також звузився спред прибутковості по грецьких десятирічних облігаціях і, вперше з кінця жовтня, склав менше 8,0%, що говорить про зростання впевненості інвесторів у здатності ЄС вирішити боргові проблеми периферійних економік єврозони. "У результаті відновлення покупок по більшості ліквідних паперів індексу українських акцій вдалося з другої спроби пробити рівень опору 2600 пунктів і закритися поблизу денного максимуму", - говорить Ігор Сабадаха, аналітик інтернет-брокера iTrader.
Серед найбільш ліквідних паперів Української біржі значне зростання сьогодні було зафіксовано в металургійному секторі. Акції "Алчевського меткомбінату" подорожчали на 9,59%, папери "Азовсталі" піднялися в ціні на 3,81%.
Гірше ринку в індексному кошику Української біржі виглядали папери "Західенерго" і "Укртелекому", які просіли на 0,14% і 0,06% відповідно.
З найбільшим обсягом сьогодні торгувалися акції "Алчевського меткомбінату" - по цих паперах було здійснено 1500 угод на суму понад 41 млн. грн.
Загальний обсяг торгів на Українській біржі сьогодні склав 252 млн. грн. Частка термінового ринку склала 41,4 млн. грн.
Під час завтрашньої торговельної сесії очікується продовження відновлення більшості паперів українського ринку. Серед даних, які можуть вплинути на перебіг торгів, варто звернути увагу на інформацію про індекс економічних настроїв Німеччини, який буде опублікований о 12:00.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас