Маршрутки в Києві подорожчали до трьох гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маршрутки в Києві подорожчали до трьох гривень

Казна та Політика
999
Ціна за проїзд у столичних маршрутках зросла до трьох гривень. Вартість проїзду збільшили на семи маршрутах, але протягом двох-трьох тижнів подорожчають всі маршрутки Києва.
Платити на 50 копійок більше доводиться в маршрутках № 180, 187, 401. Крім того, підвищили вартість проїзду в маршрутці № 416, 458, 470 і 500.
Водії маршруток стверджують, що більшість пасажирів новину про підвищення вартості проїзду сприймають спокійно. "За два дні тільки три людини обурилися. Спеціально рахував. Людей вже не здивуєш: держава тисне з усіх боків підвищенням квартплати, газу, продуктів, бензину", - повідомив водій маршрутки № 180.
При цьому в столичній мерії про підвищення знають, але зробити нічого не можуть. "Вони самовільно підвищили. Ви ж знаєте, що місто не має права вказувати перевізникам, як формувати вартість проїзду", - заявив начальник управління цінової політики КМДА Василь Яструбинський.
В свою чергу київські перевізники відзначили, що не підвищували вартість проїзду протягом останніх півтора року. За їх словами, було навіть питання: продовжувати працювати або зупинитися, але інспекція з цін підтвердила, що тарифи обґрунтовані.
"Зробіть нам паливо за старими цінами, тоді й проїзд буде дві гривні. Це підвищення для того, щоб мати можливість їздити. Тарифи у нас нерегульовані, і перевізники можуть їх самі підняти", - заявив голова асоціації перевізників Києва Валерій Липецький.
За словами Липецького, інші маршрутки, які ще не підвищили вартість проїзду, спробують за рахунок більш низької ціни збільшити пасажиропотік. "2-3 тижні так протягнуть і все одно підвищать ціни. Ці 50 копійок дадуть можливість перевізникам перекрити сотні тисяч боргів за паливо і запчастини. Але час і автопарк оновлювати. За останні два роки закуплено лише 15 автомобілів на весь Київ. А треба, щоб кожне підприємство щорічно оновлювало 15% свого рухомого складу ", - пояснив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас