У Львові страйкують маршрутники: вимагають підвищити плату за проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові страйкують маршрутники: вимагають підвищити плату за проїзд

Казна та Політика
222
Сьогодні перевізники Львова почали страйк з вимогою підвищити плату за проїзд у маршрутних таксі до 2,5 грн. Вранці на маршрути не виїхало понад 50 автобусів.
Як передає кореспондент УНІАН, голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський повідомив журналістам, що біля львівського ринку "Галицьке перехрестя" зібралися перевізники з різних маршрутів, їх кількість постійно зростає.
"З різних автобусних маршрутів ми виділили певну кількість машин, інші продовжують здійснювати перевезення. Ми не хочемо створювати незручності для пасажирів. Щодня кількість учасників страйку, очевидно, буде збільшуватися. Якщо не буде конструктивного діалогу з владою, тоді будемо йти на оголошення загальноміського страйку" , - зазначив Корчинський.
За його словами, на зборах перевізників було ухвалене рішення не їхати під стіни міської ради, мотивуючи це тим, що влада їх не слухає. Автобуси будуть базуватися біля ринку "Галицьке перехрестя".
Як зазначив Корчинський, рентабельний тариф для перевізників повинен бути не нижче 2,5 грн.
"Це ціна, яка дозволяє утримувати в нормальному технічному стані транспортні засоби та виплачувати заробітну плату водіям. За 2 гривні, собі в збиток, ніхто з перевізників їздити не буде", - заявив він.
"Піднімати тариф відразу до 2,5 грн - важко для населення і невигідно для влади, тому ми погоджуємося на компроміс, коли тариф будуть піднімати поступово. Таке рішення має бути ухвалене на виконкомі, щоб перевізники мали відповідні документи і знали, що буде завтра", - зазначив він.
Як повідомила на брифінгу директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Наталія Павлюк, з перевізниками, які сьогодні почали страйк, міська рада не укладала угоди. За її словами, міські маршрути участь у страйку не беруть.
"Страйк для мене незрозумілий. Думаю, всі бачать, що міська влада йде частково назустріч перевізникам і розуміє, що дійсно є підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини. Але, з іншого боку, повинні і перевізники розуміти, що ми не можемо негайно підвищити на таку суму тарифи.
Щодо сьогоднішнього страйку, то мені відомо, що страйкують маршрути № 42, 54 і 38. Маршрут № 38 - це обласний маршрут, з маршрутами № 42 і 54 у мерії угоди немає. Вони наймають у субпідряд приватних осіб, які мають транспортні засоби. Я вже переговорила з керівниками цих маршрутів, і вони вже всі працюють ", - зазначила М. Павлюк.
За її словами, підвищення вартості проїзду до 2,5 грн. було б великим навантаженням на жителів міста. Крім того, щоб затвердити тариф, розглядаються всі витрати - зарплата, нарахування на зарплату, пально-мастильні матеріали, амортизаційні витрати за купівлю нових автобусів, тобто так формується вартість проїзду.
Як повідомлялося, 14 січня виконавчий комітет міськради Львова переніс розгляд питання про коригування тарифів на проїзд у громадському транспорті у зв'язку з тим, що директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури перебувала в Києві. Вартість перевезення повинна зрости до 2 грн., таку ціну погодив Антимонопольний комітет.
У Львові - 74 маршрути, які обслуговують 22 підприємства перевізників. Вартість проїзду в маршрутному таксі у Львові наразі складає 1 грн. 75 коп.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас