Експерт: пом'якшення грошової політики США може принести більше шкоди, ніж користі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: пом'якшення грошової політики США може принести більше шкоди, ніж користі

Казна та Політика
693
Кредитно-грошова політика не може прискорити поліпшення ситуації на ринку праці або запобігти появі "бульбашок" на ринку активів, тому не варто покладатися на неї дуже сильно, інакше це може принести більше шкоди, ніж користі, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Чарльз Плоссер.
У кінці жовтня Федеральна резервна система США, яка виконує функції американського центробанку, оголосила про початок другого етапу стимулювання економіки, в ході якого ФРС до середини цього року викупить з ринку облігації на суму 600 млрд доларів.
"Звернення до кредитно-грошової політики за допомогою агресивних спроб стабілізації в питаннях, за якими вона нічого не здатна зробити, може збільшити економічну нестабільність замість того, щоб скоротити її", - йдеться в промові Плоссера, підготовленій для виступу в Чилі, витяги з якої приводить телеканал Fox News.
Він застеріг від надмірних сподівань на центробанк і висловив думку, що його повноваження необхідно знизити для того, щоб запобігти зловживанню ними. Експерт також відзначив, що здатність грошової політики нейтралізувати економічні наслідки шокових ситуацій, наприклад різкого зростання цін на нафту або падіння ринку нерухомості, є "досить обмеженою". "Наполегливість нашої м'якої політики може незабаром вийти нам боком, якщо ми не почнемо поступово змінювати свій курс", - сказав Плоссер.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас