Банкіри прогнозують стабільний курс гривні в 1 кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують стабільний курс гривні в 1 кварталі

Валюта
646
Банкіри прогнозують стабільний курс гривні в січні-березні.
"Найближчий квартал курс гривні буде більш-менш стабільний. Далі вже буде видно за ситуацією, яка складеться в нашій економіці і в світовій", - сказав заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Ігор Львов.
Він зазначив, що у Національного банку зараз достатньо важелів для того, щоб утримувати готівковий курс.
"Я не думаю, що будуть якісь потрясіння на ринку, і найгірше вже позаду. Та ситуація, яка склалася, на сьогоднішній день влаштовує і експортерів, і імпортерів", - додав банкір.
Директор департаменту казначейських операцій Терра Банку Сергій Шуст також вважає, що найближчим кварталом курс гривні буде стабільним.
"З початку 2011 року ситуація з курсом долар/гривня не принесла кардинальних змін, єдиним чинником, що вплинув на курс, було повернення 0,5% збору до ПФ. На міжбанку відновився попит на іноземну валюту з боку імпортерів, яким необхідно здійснити передоплату за контрактами . Проте, "збільшений" попит не зробить істотного впливу на курс ", - вважає банкір.
Шуст також вважає, що попит на готівкову валюту з боку населення зійде на нуль до кінця січня, а коливання валюти будуть в діапазоні 1-2% від поточного рівня.
Курс гривні він прогнозує до квітня в рамках 7,93-8,08 UAH/USD.
Начальник управління казначейства Індустріалбанку Олександр Фомін також прогнозує стабільний курс гривні до квітня.
"В Україні останніми тижнями спостерігається деяке перевищення попиту на валюту над пропозицією, проте НБУ і досі здатний утримати курс в необхідних межах і в міру потреби демонструє операторам ринку свою готовність проводити інтервенції. Швидше за все, найближчим часом курс залишиться близько до досягнутих рівнів" , - вважає банкір.
Фомін також зазначив, що на міжнародному ринку існує деяка невизначеність щодо напряму, в якому будуть рухатися курси основних валют.
Курс гривні він прогнозує до квітня в рамках 7,98-8,06 UAH/USD.
Як повідомляло агентство, Національний банк вирішив у січні-березні проводити аукціони з продажу іноземної валюти та інтервенції на міжбанківському валютному ринку лише в разі потреби.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас