Німеччина звинуватила Баррозу в посиленні кризи єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина звинуватила Баррозу в посиленні кризи єврозони

Казна та Політика
555
Президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу своїми закликами до збільшення антикризового фонду для країн ЄС сприяє ускладненню кризи в єврозоні.Таку заяву зробив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле.
За словами Шойбле, окремі пропозиції із виходу з боргової кризи ускладнюють ситуацію в єврозоні, а допомогти Європі може тільки комплекс заходів. Як підкреслив міністр, у короткостроковій перспективі обговорювати збільшення обсягу EFSF "немає ніякої необхідності".
Антикризовий фонд для країн Європи був організований у 2010 році владою Євросоюзу та Міжнародним валютним фондом для порятунку Греції, яка опинилася на межі дефолту. Греція отримала допомогу з EFSF. Наприкінціі минулого року в складному фінансовому становищі опинилися Ірландія, Іспанія та Португалія. При цьому Ірландія також скористалася засобами EFSF, проте Іспанія і Португалія відмовилися від допомоги фонду.
Обсяг коштів EFSF становить 750 мільярдів євро. При цьому Німеччина є найбільшим вкладником фонду. Згідно з пропозиціями, які будуть обговорювати міністри фінансів ЄС, обсяг фонду пропонується розширити до півтора трильйонів євро.
Нагадаємо, вчора Жозе-Мануель Баррозу заявив, що Євросоюз зробить все для забезпечення стабільності зони євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас