Грузія відмовилася від участі у засіданні ПАРЄ в Парижі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія відмовилася від участі у засіданні ПАРЄ в Парижі

Казна та Політика
503
Делегація Грузії відмовилася від участі у засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Парижі. Про це заявила сьогодні журналістам на щотижневому брифінгу заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе, повідомляє РБК.
За її словами, цей крок пояснюється ігноруванням трьох резолюцій ПАРЄ, що зобов'язують російську сторону виконати положення відомої угоди Медведєва-Саркозі, яка була підписана 18 серпня 2008 р. після військових дій у Південній Осетії.
"Йдеться про припинення вогню і виведення російських військ з території Грузії - з Абхазії та Південної Осетії. Проте, на жаль, ці рішення не виконуються, а моніторинг ПАРЄ залишає цю обставину без належної уваги, що змусило грузинську делегацію відмовитися цього разу від участі в безглуздому для неї засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи ", - підкреслила Н. Каландадзе.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович затвердив план заходів із виконання обов'язків та зобов'язань Україною, що випливають з її членства в Раді Європи (РЄ). Відповідний указ Президента № 24/2011 від 12 січня 2011 оприлюднено на офіційному веб-сайті глави держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас