Експерти: Євро може знизитися до 1,18 дол. у першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Євро може знизитися до 1,18 дол. у першому півріччі

Казна та Політика
1163
Курс євро в першому півріччі може опуститися до $1,18, прогнозує аналітик Brown Brothers Harriman&Co. Марк Чандлер.
На його думку, можливе повернення до позначки весни 2010 року, коли криза в Греції досягла своєрідної кульмінації, а курс євро опустився до свого історичного мінімуму. "Ми можемо спостерігати те ж саме в цьому році, ймовірно, у першому півріччі", - сказав М.Чандлер в інтерв'ю агентству Bloomberg.
У той же час, аналітики розходяться в думках щодо долі євро. Декотрі експерти вважають, що курс євро зміцниться відносно долара цього року на тлі рефінансування своїх боргових зобов'язань такими країнами, як Португалія і Іспанія, а також збільшенням дефіциту бюджету в США. Минулого тижня курс євро подолав позначку $1,33 після заяви глави Європейського ЦБ Жан-Клода Тріше про готовність підвищення рівня базової ставки для стримування інфляції.
М.Чандлер, який крім канадського долара і південнокорейської вони віддає перевагу швейцарському франку, вважає, що останній продовжить зростання по відношенню до євро. На його думку, Португалія буде шукати допомоги у Євросоюзу, сприяючи зростанню попиту на швейцарську валюту як гаранта стабільності.
Експерти Standard Life Investments також прогнозують ослаблення євро вже в першому кварталі через продовження боротьби європейських країн з борговими кризами в низці країн, а також зростання інтересу інвесторів до високого рівня прибутковості казначейських облігацій США.
За підсумками 2010 року долар зріс по відношенню до євро на 7,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас