У британському парламенті черговий корупційний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У британському парламенті черговий корупційний скандал

Казна та Політика
342
Депутат британського парламенту, якого підозрюють у незаконному отриманні бюджетних коштів, повідомив поліції про те, що подібний дохід отримували ще шість його колег.
Про це повідомила британська газета The Sunday Times, не вказавши, однак, ні джерел своєї інформації, ні імен депутатів.
За даними The Sunday Times, серед шести депутатів, на яких вказав їх колега-лейборист, два колишні міністри, два депутати від лейбористів і два консерватори.
На думку парламентарія, який став інформатором поліції, розслідування щодо нього самого несправедливо виділив його серед колег, які займалися тим же самим. За відомостями газети, звинувачення стосуються незаконного отримання бюджетних коштів на утримання житла.
Як зазначає Lenta.ru, це перший випадок з часу початку в травні 2009 року скандалу навколо компенсації парламентаріям службових витрат, коли депутат розповів про незаконні дії колег. Поліція розслідувала подібні справи вже стосовно, щонайменше, 14 депутатів і членів палати лордів.
7 січня 2011 р. колишній депутат-лейборист Девід Чайтор був засуджений до півтора роки позбавлення волі. Він звинувачувався в тому, що за допомогою підроблених документів домігся відшкодування витрат на оренду житла, яке насправді «знімав» у своїх родичів, причому в одному випадку квартира перебувала у його власності.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас