За хабар затримано главу райдержадміністрації і двох депутатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За хабар затримано главу райдержадміністрації і двох депутатів

Казна та Політика
282
У Тернопільській області за отримання 276 тис. грн. хабара затримано главу райдержадміністрації та двох місцевих депутатів.
Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар прокурора області Леся Долішна, дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками УБОЗ УМВС України в області, встановлено, що в січні 2011 року житель сусіднього регіону звернувся до депутата обласної ради та депутата однієї з районних рад з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 1 га для ведення особистого селянського господарства.
Депутати повідомили йому, що перебувають у дружніх стосунках з главою райдержадміністрації, до компетенції якого входить вирішення питання про виділення землі, і пообіцяли посприяти.
Глава РДА за сприяння у виділенні землі запросив 35 тис. доларів США.
13 січня 2011 р. за вказівкою чиновника службові особи райадміністрації видали розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, згідно з яким житель сусідньої області отримував 1 га землі для ведення особистого селянського господарства. У той же день депутат облради передав копію документа особі, зацікавленій в отриманні цієї ділянки.
15 січня 2011 р. в салоні автомобіля "Мерседес" поблизу приміщення РДА депутат облради в присутності депутата райради отримав від жителя сусідньої області 276 тис. грн. хабара для голови РДА, і в той же день передав гроші керівнику району.
Всіх трьох державних службовців затримали працівники правоохоронних органів.
Стосовно глави райдержадміністрації, депутата цієї ж районної ради та депутата Тернопільської обласної ради прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом отримання хабара за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара за попередньою змовою, в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням, службовою особою, яка займає відповідальне становище).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас