В Україні заборонять кредитні спілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонять кредитні спілки

Кредит&Депозит
2920
Міністерство внутрішніх справ України має намір заборонити діяльність кредитних спілок - спеціальних організацій громадян, які об'єднуються заради надання один одному дешевих кредитів.
Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на портал Корреспондент.net.
За словами глави МВС України Анатолія Могильова, кредитні спілки не мають великого впливу на економіку країни, але часто завдають значної шкоди клієнтам.
Кредитна спілка є альтернативою банку для позичальників, які хочуть взяти в борг невелику суму грошей. Як повідомляв президент Національної асоціації кредитних спілок України (НАКСУ) Петро Козинець, в 2009 році середня сума кредиту в рамках союзу становила 7 тис. гривень (26 тис. рублів), при середньому терміні кредиту в дев'ять місяців.
Кредитні спілки значно постраждали від економічної кризи, бо велика кількість учасників спілок стали забирати з них кошти.
Перші кредитні спілки на території України з'явилися ще в рамках Російської Імперії. Відроджуватися вони почали в 1992 році. Як правило, в таких спілках не можна давати одному позичальнику більше 20% від загального капіталу. Ще однією важливою особливістю спілок є те, що їх діяльність не спрямована на отримання прибутку. До початку 2010 року в Україні було близько 750 кредитних спілок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас