Swedbank має намір забезпечити банкомати Естонії купюрами в п'ять євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swedbank має намір забезпечити банкомати Естонії купюрами в п'ять євро

Казна та Політика
319
Найбільша в Естонії філія шведського банку Swedbank має намір до кінця січня забезпечити всі свої банкомати купюрами номіналом в 5 євро, хоча в більшості країн єврозони найдрібніша купюра, яку можна отримати в банкоматі, - 10 євро.
Про це повідомляє банк, передає РИА Новости.
Естонія з 1 січня 2011 року перейшла на єдину європейську валюту і стала 17-ю державою Євросоюзу, що вступила до єврозону, а також першою з колишніх республік СРСР, яка перейшла на євро.
Перші тижні після переходу на євро показали, що купюра в 5 євро користується в Естонії підвищеним попитом, і банк має намір до кінця січня повністю забезпечити всі свої банкомати дрібними купюрами.
Найменша купюра євро через свої розміри і специфіку техніки має тенденцію застрявати в банкоматі й забивати його. Таких проблем не помічено з купюрами номіналом 10 євро і вище, тому Swedbank вирішив не використовувати в банкоматах 5 євро відразу з 1 січня, а оцінити ситуацію і прийняти рішення пізніше.
До вступу країни до єврозони найдрібнішою купюрою, яку можна було зняти в банкоматі в Естонії, були 25 крон (приблизно 1,6 євро). Таким чином, якби мінімальною сумою, яку можна зняти в банкоматі, були 10 євро (156 крон), то цей варіант став би занадто незручним для клієнтів, які звикли до дрібніших сум.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас