SEC розбереться з корупцією в суверенних фондах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC розбереться з корупцією в суверенних фондах

Казна та Політика
209
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США почала розслідування стосовно хабарів, які давали фінансові компанії з метою отримання інвестицій з суверенних фондів добробуту, пише Bloomberg з посиланням на два джерела, що мають стосунок до справи.
За відомостями джерел у SEC, перевірка проводиться в банках, хедж-фондах та приватних інвесткомпаніях. У разі виявлення фактів корупції переслідуванню за американським законодавством стосовно хабарників-іноземців піддадуться також агенти і менеджери суверенних фондів та консультанти, які працювали з ними. За наявними даними, SEC вже надіслала листи з питаннями в корпорації Citigroup Inc та Blackstone Group.
Характер нових перевірок нагадує торішню хвилю справ про корупцію у США, де фінансові менеджери були звинувачені в дачі хабарів за отримання вигідних контрактів з державними пенсійними фондами. Після цього SEC прийняла нові правила щодо припинення так званих відкатів. На цей раз слідчі, крім фактів хабарів, ретельно перевірять, чи не надавалися підозрюваним різного роду пільги, включаючи розваги або подорожі, з метою забезпечення інвестицій або продажу цінних паперів.
Торік регулятори провели антикорупційні зачистки в інших галузях, в тому числі у фармацевтиці та природних ресурсах. У листопаді швейцарська транспортно-експедиційна компанія Panalpine World Transport Holding, нафтовий гігант Royal Dutch Shell, а також п'ять нафтосервісних компаній погодилися виплатити 237 млн дол. для врегулювання цивільних і кримінальних претензій. Ці компанії платили хабарі чиновникам в нафтовій та газовій промисловості в країнах Африки, Азії і Південної Америки від імені клієнтів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас