SEC запідозрила низку банків та інвестиційних компаній у корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC запідозрила низку банків та інвестиційних компаній у корупції

Казна та Політика
204
Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) почала розслідування стосовно банків і приватних інвестиційних компаній, яких підозрюють у порушенні антикорупційного законодавства при здійсненні операцій з державними інвестиційними фондами.
Про це повідомляє інтернет-версія The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
Згідно з наявною інформацією, регулятор направив у десять фінансових організацій, серед яких банк Citigroup Inc. та інвестиційна компанія Blackstone Group LP, листи-запити з даного питання. Джерела зазначили, що, незважаючи на відсутність у листах прямого твердження про встановлені факти хабарів, вони містять прохання про надання інформації та збереження документів щодо операцій з державними інвестиційними фондами.
Представники прокуратури, у свою чергу, повідомили виданню, що дані запити можуть бути пов'язані з розслідуванням про порушення "Закону США про корупційну діяльність за кордоном" (US Foreign Corrupt Practices Act, FCPA) у банківському секторі.
Зазвичай розслідування про можливе порушення даного законодавства стосуються хабарів, виданих представникам закордонних урядів або співробітником державних компаній з метою отримання комерційної вигоди.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас